Artikel i bladet Psykologi


Her er artiklen om klangmassage i Psykologi bladet skrevet af Tine Seibæk. Tine kom på besøg og lavede et interview med mig til den faste klumme: "Sådan behandler jeg..."

Den helbredende lyd
Klangmassage er en behandlingsform, hvor lyden fra klangskåle skaber harmoni på celleplan og sætter kroppens selvhelbredende kræfter igang.

Hvilken behandling tilbyder du?
- Klangmassage eller lydmassage er en meget virksom afspændingsmetode, hvor man opløser hverdagsstress og slipper usikkerhed og blokeringer. Det er en - i Danmark - ny behandlingsform, som har sit udspring i Tyskland ved Peter Hess, der har udviklet metoden på baggrund af research i Tibet og Nepal. I en klangmassage ligger modtageren i et bad af vellyd fra klangskåle. Til massagen bruger man som udgangspunkt tre specielt fremstillede klangskåle, som er håndsmedet i Nepal.

Jeg anbringer skålene både oven på og omkring personens krop efter behov og slår blidt skålene an, så vibrationerne forplanter sig ind i klientens krop. Man oplever nemlig ikke blot lydene fra skålene via høresansen. Lyde bevæger sig nemt gennem vand, og da vi mennesker består af mere end ca. 60-70% vand, vil svingningerne forplante sig ud i cellerne i kroppen.

Klienten får plads til at foretage en indre rejse i billeder og følelser. Nogle oplever en afspænding og synker ind i en behagelig tilstand af væren. Mange fortæller, at de føler sig opløftede og har ny energi efter klangmassagen. Det spændende er også, at man kan komme tæt på sig selv og mærke, hvad der er virkelig vigtigt i ens liv. Ting, man ikke har så meget kontakt med i en travl hverdag.

 

Skræddersyr du behandlingen til den enkelte?

- Jeg begynder altid med en terapeutisk samtale. Ud fra samtalen og et spørgeskema laver jeg en individuel behandling. Selv om der er nogle grundelementer i behandlingen, som alle skal igennem for at afbalancere kroppen. Som behandler i klangmassage skal man ikke have en intention om at ville noget. Viden og bevidsthed om klientens problem er selvfølgelig vigtig. Man er et redskab til, at klientens krop kan helbrede sig selv.

 

Hvem opsøger dig typisk?

- Folk med følelsesmæssige problemer. De fleste har ondt et sted eller er stressede eller angste. Nogle har spændinger i nakke og skuldre eller smerter over lænden. Andre kommer, fordi de ønsker at få forløst fastlåste følelser eller fastfrosset energi i kroppen. Det er så individuelt, hvordan klangmassagen virker, at man ikke kan sige, at ”der skal fem gange til”. Man kan ikke vide, om kroppen og psyken er parat til at frigøre energien. Det eneste man kan sige, er, at der bliver sat gang i en proces, hvor kroppen kan helbrede sig selv. Det er godt at strække behandlingerne over et længere forløb. Kroppen skal selv bestemme tempoet. Især ved traumer. Ellers risikerer man den modsatte effekt.

 

Hvad får folk ud af det?

- Under behandlingen kommer man ind i en anden verden, et ”klangbad”, som de fleste ikke har lyst til at komme væk fra igen. Nogle ser farver eller danner billeder. Andre kommer ind i specifikke følelser, f.eks. vemod. Følelser, som de ikke var klar over lå i ders krop. Følelserne bliver forløst frem under behandlingen.

 

Hvad er klangmassage især godt for?

- Stress. Og forløsning af følelsesmæssige blokeringer. Men det er godt for alt, fordi man harmoniserer kroppen. Det har f.eks. også en afbalancerende effekt på tinnitus og lydoverfølsomhed.

 

 

Gert Bach er klangmassage-terapeut fra Nordlyscentret i Silkeborg. Desuden er han cand.mag. i musik og kommunikation, musiker, komponist, grafiker og certificeret tankefeltterapeut. Han arbejder p.t. på et pilotprojekt om effekten af klangmassage på det autonome nervesystem samt på at etablere et Videnscenter for Klangmassage og Lydterapi.

Læs mere på: www.musart.dk og www.klangmassage-terapi.dk

Gert Bach træffes på 23 82 85 82 eller musart@mail.dk

 

 

Gå til forsiden af websitet: http://www.klangmassage-terapi.dk